Kils sjundeklassare skriver brev till politiker

1:23 min

Igår satte sig 142 sjundeklassare i Kil ner för att skriva varsitt brev till kommunens politiker. Brevskrivandet var avslutningen på en temavecka som Sannerudsskolan har haft, där barnkonventionen varit utgångspunkten under veckans arbete.

Emelie var en av eleverna som passade på att tycka till.

– Jag tycker vi ska ha ett eget badhus för det är mycket simprover vi elever ska klara av. Då slipper vi ju onödiga kostnader på bussar som eleverna bussas i, tycker Emelie.

En bänkrad längre fram sitter William. Han tycker att skåpen på skolan är för små och önskade sig större sådana. Dessutom ville han ha bättre fotbollsplaner.

Senare under dagen skulle barn och utbildningsnämndes ordförande Anders Johansson ta emot alla breven som barnen skrivit.

– De här breven ska vi nu ta med oss till barn och utbildningsnämnden för att vi ska kunna gå igenom de här breven, säger Anders Johansson.

Han lovar även att breven kommer läsas och att de kommer ta till sig önskemålen. De kommer även komma tillbaka till eleverna med svar

Under nästa vecka kommer ett skolval hållas på  skolan där eleverna får rösta på de partier som de tycker ska styra Sverige. Men att barn ska få rösta i det stora valet nästa helg rådde olika meningar.

– Nej det tycker jag inte, för då kan de bara fuska och klä ut sig till något, tror William.

– Ja det tycker jag för vi barn måste också få säga vad vi vill, avslutar Emelie.