Crusaders tog historiskt guld

1:45 min

Carlstad Crusaders gjorde som i fjol och slog Örebro Black Knights i SM-finalen i amerikansk fotboll.

Därmed tog man sitt femte raka guld – något ingen klubb tidigare lyckats med.

Carlstad Crusaders tog sitt historiska femte raka SM-guld när laget under dagen, precis som förra året, slog Örebro Black Knights. Finalen på Stockholmsarenan slutade med utklassningsseger 49-9 (28-9). 

Försvarskuggen Olof Flemström stod för två touchdowns i segern där Örebros quarterback Joe Clancy kastade bort tre bollar med Carlstadpoäng som följd. Anders Hermodsson, quarterback i landslaget och Carlstad stod för en stark insats och ledde laget till femte raka titeln.

– Laget har varit fantastiskt under hela säsongen. Alla har lagt ner mycket tid på detta, folk har betalat för att kunna spela. Vi visste att vi var det bättre laget även det var lite nervöst i början, säger Hermodsson till Radiosporten.

”Det är inte som i fjollboll”

Örebro inledde bra. Men ju längre matchen led desto mer led laget i den tuffa finalen.

– Vi har matchen i den första perioden. En väldigt bra känsla i laget. Sen går några saker fel. Jag vet inte vad som händer men Carlstad har vinnarhjärta och det är vad som avgör.  Det är fotboll. Det är en match som gäller. De bästa är de som vinner. Det är inte som i fjollboll där du har flera matcher på dig. Carlstad var värda det här, säger Örebros Johan Stål till Radiosporten. 

Carlstads rutinerade landslagsman Christian Forsman ser fram emot nya utmaningar med laget efter finalsegern.

– Jag måste lyfta fram vårt försvar som gör 18 poäng i matchen, det är helt otroligt bra. Nu lockar Europaspel och vi vill ha en Europatitel igen.