Hans Jildesten (S), kommunalråd i Storfors. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Storfors - Valet 2014

Sverigedemokraternas framgångar bekymrar Jildesten (S)

0:49 min

Socialdemokraterna i Storfors tappar den egna majoritet som partiet haft den senaste mandatperioden. Detta efter att partiets stöd minskat med tio procentenheter till 43,2 procent. Men det egna tappet är inte det största bekymret enligt kommunarådet Hans Jildesten (S)

– Det tråkiga är ju att Sverigedemokraterna ökar såpass mycket att de får över 13 procent i Storfors. Att de också att de lyckas få så höga siffror i Filipstad, Hagfors och Säffle, det kan man ju fundera över tycker jag, säger kommunstyrelsens ordförande, socialdemokraten Hans Jildesten:

Socialdemokraterna har tidigare haft stöd från Vänsterpartiet, och med dem blir det fortsatt röd majoritet i Storfors. Tillsammans har de båda partierna 56 procent.

Hans Jildesten (S) framhåller att man oftast är överens även med de andra partierna i fullmäktige, Moderaterna och Centern. Och han räknar med ett brett samarbete de närmaste fyra åren.

– Jag ser ljust på framtiden. Alla partier har sagt att vi kan samarbeta med varandra men att vi har svårt att samarbeta med Sverigedemokraterna, säger Hans Jildesten (S).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista