Socialdemokraternas Daniel Schützer. Foto: Annika Ström/Sveriges Radio.

Fokus i Årjäng blir näringsliv

Daniel Schützer (S): "Intensiva förhandlingar då vi har hållit på i en månad"
1:28 min

I Årjäng har Socialdemokraterna gjort upp med Kristdemokraterna, Folkpartiet och Moderaterna att styra kommunen.

– Överst på dagordningen har näringslivspolitiken varit. Årjäng har varit i toppen när det gäller näringslivsklimatet och vi vill tillbaka dit och visa på att vi har ett riktigt gott näringslivsklimat, säger Daniel Schützer, Årjängs socialdemokratiska kommunalråd.

Har det varit svårt att komma överens med Kristdemokraterna, Folkpartiet och Moderaterna?

– Det har varit ganska intensiva förhandlingar och vi har hållit på i en månad. Men det har hela tiden varit med en god stämning och en bra relation oss emellan. Jag skulle inte påstå att det har varit enkelt att komma överens då skulle jag ljuga, men hela tiden med en god stämning, säger Daniel Schützer, Årjängs socialdemokratiska kommunalråd.

Under förra mandatperioden var det politiskt turbulent i Årjäng med flera politiska avhopp och den frågan som splittrade de politiska samarbetena var frågan om skolan. Och i den frågan har partierna fortfarande delade uppfattningar.

– Det är där vi har haft vår största knäckesten, säger Daniel Schützer, Årjängs socialdemokratiska kommunalråd.

De tre borgerliga partierna vill ha kvar till exempel högstadieskolan i Töcksfors. Men S står fast vid det beslut som dom tillsammans med C fattade under förra mandatperioden att lägga ner skolan, men då skolan har ansökt om att bli en friskola ligger beslutet i Skolinspektionens händer.

– I övrigt så är det fortfarande majoritet i fullmäktige till ett gemensamt högstadium så det blir Skolinspektionen som avgör frågan, säger Daniel Schützer, Årjängs socialdemokratiska kommunalråd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".