Polisdygnet 25-26 oktober

Ett dygn med ca 170 händelserapporter. En man anhållen för grov misshandel (knivskärning) i Arvika samt en brand i en radhuslänga i Ekshärad som det i skrivande stund inte går att sia om utvecklingen.

09.50 ANHÅLLEN, KARLSTAD. Den 54-årige man som greps i Vålberg misstänkt för olaga hot är anhållen av åklagare efter förhör. Anhållandet hävdes senare under dagen, kl 13.10.

10.56 ANHÅLLEN, KARLSTAD. Den 21-årige man som greps under natten misstänkt för stöld av mobiltelefon samt plånböcker anhållen av åklagare.

12.15 TRAFIKOLYCKA, STORFORS. En personbil färdas Rv 26 söderut, mot Kristinehamn, och i korsningen med vägen från Karlskoga, lv 237, kommer en personbil som ska korsa Rv 26 och som ska lämna företräde. Detta görs inte varför de båda fordonen sammanstöter. En av bilförarna får ont i nacke och höft och förs till Karlskoga sjukhus.

14.00 HÄKTNINGSFÖRHANDLING, VÄRMLANDS TINGSRÄTT. Vid häktningen frigavs en man 43 år som misstänkt för mordbrand i Migrationsverkets lokaler den 14/8-14.

16.10 TRAFIKOLYCKA PERSONSKADA, E18 SANDA 8 KM ÖSTER ÅRJÄNG. En personbil väjde för en annan personbil som gjorde en omkörning av en lastbil. Bilen som väjde körde in i ett vajerräcke och kastades sedan mot lastbilen. I bilen färdades 2 kvinnor och ett barn. Två personer klämdes fast i personbilen. Samtliga var allvarligt skadade avfördes med ambulans till Centralsjukhuset i Karlstad. De skadade är hemmahörande i Norge.

17.39 INBROTT I VILLA, RUD HAMMARÖ. Någon har under senaste dygnet tagit sig in i villan genom att bryta upp ett fönster. Oklart i nuläget vad som tillgripits. Brottsplatsundersökning utförd.

18.35 TRAFIKOLYCKA, RATTFYLLERI, ÖRNGATAN KARLSTAD. En personbil körde in i en villaträdgård och blev liggande på taket. En 16 årig kvinna körde bilen under överinseende av en kvinna som var handledare. Handledaren var kraftigt alkoholpåverkad och medfördes för kroppsbesiktning. Efter provtagning blev inlagd för fylleri.

19.42 RINGA NARKOTIKABROTT, CENTRALA SÄFFLE. Två killar som visade tecken på narkotikapåverkan medfördes för kroppsbesiktning.

20.24 OLAGA HOT mm, HAGFORS En 54-årig man hämtades till förhör misstänkt för att bla ha hotat sambon verbalt samt att han under föregående dygn skulle ha misshandlat henne. Fri efter förhör.

20.25 TRAFIKOLYCKA PERSONSKADA,KORSNINGEN RV 63-KONSUL LUNDSTRÖMS VÄG I FILIPSTAD. Två personbilar kolliderade i OK-rondell. Två personer avförda med ambulans till Centralsjukhuset i Karlstad med lindriga skador.

21.12 PERSONRÅN-UTPRESSNING, KIL I ett utredningsärende avseende personrån så hämtades en 27 årig man och en 28-årig kvinna till förhör. De skulle under hösten, vid två tilfällen, ha fråntagit en målsägande mobiltelefonen genom hot om våld samt pressat till sig kontanter från denne. Anhållna efter förhör.

23.14 DROGRATTFYLLERI, KARLSTAD En 26-årig man medtagen för provtagning då han visade tecken på att vara narkotikapåverkad.

23.30 DROGRATTFYLLERI, EDA En 36-årig man medtagen för provtagning då han visade tecken på narkotikapåverkan.

00.10 VILLAINBROTT, FILIPSTAD Vid ett inbrott, där gärningspersonerna brutit upp ett fönster på baksidan, har det stulits smycken, kontanter samt klockor.

01.46 GROV MISSHANDEL, ARVIKA En 23-årig kille fick föras till sjukhuset i Arvika efter att ha blivit skuren i sidan av ett vasst föremål. Detta hade skett inne på en krog i Arvika där två män hade bråkat med honom. En av dem hade hållit i honom medan den andre utdelat slag i ansiktet på honom. Då de båda hade stuckit iväg så kände han att det smärtade i sidan och upptäckte att han hade fått ett skärsår i sidan som var drygt 1 dm lång och ganska djupt. Fick sys ihop av läkare. Efter en kort tids spaning så greps en 29-årig man misstänkt för detta. Anhållen efter förhör.

02.22 MISSHANDEL, TORSBY En 18-årig kille greps då han med flera knynävslag slagit en 23-årig kille så att svullnad och rodnad uppstod i ansiktet. Behövde dock inte akut vård. Skall höras när han har nyktrat till.

05.14 BRAND I RADHUSLÄNGA, EKSHÄRAD

www.polisen.se/varmland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".