Polisdygnet 26-27 oktober

Fyra villainbrott i länet, varav tre i Grums. Brand i Ekshärad där fem lägenheter totalförstördes. Brand hos Uddeholm Tooling i Hagfors.

07.00 BRAND, EKSHÄRAD.
Vid branden i Ekshärad har en av fem lägenheter totalförstörts, grannlägenheten av skador och de tre andra är oskadade men måste röksaneras. Oklart när de boende kan återvända till sina lägenheter. Ingen misstanke om brott.

07.00 BRAND, ÖLME.
Ett fritidshus har brunnit ner till grunden. Larmet om branden kom in klockan 06.03. Orsaken till branden är okänd och platsen spärras av för teknisk undersökning.

10.11 ANHÅLLEN, TORSBY.
Den 18-årige man som greps i natt i Torsby misstänkt för mishandel är nu anhållen av åklagare.

11.30 HÄKTNINGSFÖRHANDLING, VÄRMLANDS TINGSRÄTT.
En 21-årig man häktad på sannolika skäl misstänkt för grov kvinnofridskränkning.

13.36 BOSTADSINBROTT, GRUMS.
En altandörr har brutits upp, oklart vad som tillgripts eftersom de boende är bortresta.

16.00 FRIGIVEN.
Anhållandet hävt på man 21 år som greps den 25/10-14 misstänkt för stöld på en restaurang i Karlstad.

17.02 TVÅ VILLAINBROTT FLORAVÄGEN, GRUMS.
Två villainbrott där man tagit sig in i ena villan genom att bryta upp en altandörr och det andra via källaren. Platsundersökning kommer att utföras under morgondagen.

18.55 FRIGIVEN.
Anhållandet hävt på man 32 år som greps i Sysslebäck den 23/10-14 misstänkt för misshandel.

18.58 VILLAINBROTT, LOMVÄGEN SKATTKÄRR.
Någon har under de senaste dygnen tagit sig in i villan via källaren.Oklart om något tillgripits. Platsundersökning har utförts.

22.33 TRAFIKOLYCKA, UDDEN, KRISTINEHAMN.
En personbil körde av en mindre grusväg efter att ha väjt för en älg. Bilföraren fördes med ambulans till Karlskoga sjukhus efter att ha skadat axeln.

22.52 BRAND, UDDEHOLM TOOLING, HAGFORS.
En smältugn sprack vilket medförde att ca 70 ton flytande stål rann ut på glovet. Det flytande stålet kom i kontakt med ett kylrör vilket brändes av. När vattnet från kylröret kom i kontakt med det flytande stålet uppstod en stor risk för explosioner. Flera mindre explosioner inträffade innan räddningstjänsten fick läget under kontroll vid 23.40-tiden. Ingen människa skadad.

(Källa: Polisen i Värmland/Vaktahavande befäl)