Vissa kunder passar även på att besöka andra lokala butiker. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio.

Nya köpcentret i Långflon lockar kunder till fler

Christer Jönsson: "Vi har lite fler gäster varje dag"
1:17 min

Det nya köpcentret i Långflon har nu varit öppet i drygt en månad och lockat främst norska kunder över gränsen. På de få lokala företagen i närliggande Höljes har man inte känt av att man tappat några kunder på grund av öppningen - utan snarare tvärtom.

Christer Jönsson är ägare av Finnskoga värdshus och restaurang.

– Vi märker ju att vi har lite fler gäster varje dag som kommer in och äter lunch. Det är inga jättemängder, men nån mer varje dag är det, framför allt under helgerna, säger han. 

– Det är bara positivt för oss. Jag tycker att det är jättekul att de valde att öppna köpcentret  här och att de törs göra en sån satsning, fortsätter han.

Inte heller på lanthandeln i Höljes har kunderna blivit färre, berättar butikschefen Monica Engström Jonsson.

– De siktar ju in sig på den norska marknaden, det gör inte vi. De som handlar hos oss är de som bor lokalt i Höljes med omnejd, plus de som jobbar på dammen då. I och med att vi inte har sett någon förändring än så länge så är det ingenting vi oroar oss för. Vi hoppas, och förlitar oss, på att lokalbefolkningen ändå vill ha affären kvar med den servicen vi har, säger Monica Engström Jonsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".