"Fyll en folkabuss" behöver en lokal

4:35 min

Klädinsamlingen "Fyll en folkabuss" som initierades av Karlstadstjejen Magdalena Dahlgren har växt stort sedan starten i våras. Så mycket att Magdalena vill flytta verksamheten från sitt vardagsrum.

Magdalena Dahlgrens verksamhet med "Fyll en folkabuss" ser idag ut precis som tidigare, förutom att hon har mycket mer att göra:

– Vi började i Rottneros, sen har jag varit i Ekshärad, Glava och Gylleby i Sunne. Jag har även inlett ett samarbete med en pastor i Filipstad så nu ska jag skicka ett lass dit.

Magdalena Dahgren sorterar kläderna efter kön och storlek. Förra veckan skickades ett ton vinterkläder till Ekshärad. Det hon vill ha nu är framförallt herrkläder och blöjor.

Mellan fem och tjugo personer per dag kommer till hem till Magdalena Dahlgrens lägenhet på 5:e våningen. Magdalenas insats är helt ideell och det tar mycket tid. Det funkar just nu eftersom hon arbetar deltid men hon har en efterlysning:

– Det är en lokal här i Karlstad. Hyfsat centralt och gärna uppvärmd. Storleksmässigt som ett vardagsrum, det viktiga är att vi inte behöver vara i vårt vardagsrum, säger hon.