Bandidosmedlemmar från Värmland stoppades i polisrazzia

Medlemmar i Bandidos i Karlstad återfanns i den bilkaravan som polisen idag stoppade i en razzia på E18 utanför Örebro. Tillslaget gjordes vid lunchtid och totalt kontrollerades ett 10-tal bilar.

Värmlandspolisen ska ha funnits på plats vid aktionen på E18. Enligt uppgift till P4 Värmland återfanns det flera personer från Bandidos i Karlstad i de tiotalet bilar som stoppades. Enligt P4 Örebro bar några av de övriga märken kopplade till andra kriminella nätverk, som X-team och Romano.

Örebropolisen kommunikatör Jörgen Westlin vill inte uppge varför bilarnas stoppats, men säger att det rör sig om personer som är intressanta för polisen.

– Vi vill förhindra att de begår dumheter, säger han. 

Ett tillhygge har hittats i en av bilarna, men ingen person har gripits så här långt. Om någon av de som stoppades är misstänkt för något brott är i nuläget oklart.

Under kvällen fortsatte insatsen, bland annat i Örebros västra delar. Enligt Anders Wallin, vakthavande befäl vid Örebropolisens länskommunikationscentral, är det en större polisinsats som pågår och ärendet betecknas som en särskild händelse.

– Det är ett bråk mellan individer. Det handlar om enskilda händelser som pågått under en längre tid, och som eskalerat hela tiden, säger Wallin.

– Nu har de här individerna fått uppbackning och vad de är på väg att göra vet jag inte, om det handlar om en styrkedemonstration eller något annat. De är ganska många och vi är ganska många från polisens sida som håller koll på dem för att förhindra brott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".