1 av 2
Ulf Sandén är projektledare för "Ett öppnare kronoparken". Foto: Pontus Skagersten/Sveriges Radio
2 av 2
Nina Pérez & Pasi Pasanen bjöd på musik. Foto: Pontus Skagersten/Sveriges Radio

Kulturcafé för bättre gemenskap på Kronoparken

"Försöka fånga platsens själ"
1:19 min

Folkbildarna i Värmland har nu startat ett Kulturcafé på Fröding Arena i Karlstad. Tanken är att det ska vara ett tillfälle för att skapa en bättre gemenskap och sammanhållning för de som bor på Kronoparken.

Redan nu finns det en rad olika aktiviteter för de boende på Kronoparken, och att starta upp ett kulturcafé är tänkt att ytterligare bidra till att skapa en bättre sammanhållning. 

Projektet där Kulturcaféet är en del kallas för Ett öppnare Kronoparken och caféet kommer att hållas varje torsdag fram till 11 December.

– Vi hoppas att vi ska bidra till att man ser varandra på Kronoparken, att man får göra sig hörd och blir lyssnad på, det vill säga hur man vill ha sin stadsdel. Uppdraget vi har det är att försöka göra ett öppnare och bättre Kronoparken, det är inte dåligt nu på något sätt men det kan bli bättre, säger Ulf Sandén som är projektledare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".