Värmlandskommuner förbereder sig för pensionsavgångar

"Vi fick pengar från EU"
0:50 min

Fram till år 2020 kommer 24 000 värmlänningar att gå i pension. Det har Årjäng, Torsby, Munkfors och Sunne förberett sig för i projektet "CV". EU-projektet har pågått i två år och just avslutats.

– Vi ska förbereda oss inför kommande generationsväxlingar, säger Kjell-Åke Hagström är personalchef i  Sunne kommun.

Kompetensförsörjningsprojektet "Creare Vivere - att skapa är att leva" (CV). Projektet pågick 2012-2014 och resultatet har precis sammanfattats. EU:s socialfond beviljade 11 892 000 kr till projektet och fyra utbildningsområden prioriterades:  bemötande och kommunikation, data/IT, individens och organisationens lärande samt ledarskap.

CV har handlat om att trygga framtidens personalförsörjning och låta medarbetarna öka sin kreativitet och kompetens för mer utmanande uppgifter, kanske byta jobb inom anställningen eller starta eget.  På mindre än två år har 53 unika utbildningar genomförts riktade mot individer, grupper och chefer. Sammanlagt deltog fler än 2 300 medarbetare i kortare och längre insatser - betydligt fler än det ursprungliga målet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".