Ylva wallraffade som sexsäljande tonåring på nätet

5:48 min

När Ylva i Karlstad wallraffade som sexsäljande tonåring på nätet fick hon hundratals med svar. Helt vanliga svenska män utan moraliska betänkligheter mot att köpa sex från minderåriga. Ikväll medverkar hon i TV4:s Kalla fakta.

På bara en vecka svarade över 700 män på Ylvas annons där hon utgav sig för att vara en sexsäljande tonåring. Hon stämde träff med några av männen som smygfilmades till en dokumentärfilm för att blottlägga nätsexhandeln med barn. Ikväll visas delar av filmen i Kalla fakta i TV4.
- Det var helt vanliga män i 30-årsåldern som inte ser ut som såna som inte kan få en tjej på krogen. De lät som att de ville boka en tandläkartid när de beställde en "avsugning på lunchen", berättar Ylva.

FN har kritiserat Sverige i många år för vår underlåtenhet att skydda svenska barn från att utnyttjas i sexhandel på nätet. De unga tjejer som säljer sex gör det ofta som ett slags självskadebeteende. Det berättar Jenny Alversjö, programledare på Kalla Fakta:
- Det är tragiskt att se hur få av de här männen som döms. Vi måste på allvar fundera på om lagstiftningen hänger med utvecklingen, säger Jenny Alversjö.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista