FBK:s sportchef Leif Carlsson. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
SHL/FBK

Leif Carlsson: "Vi ska ta oss igenom det här"

Leif Carlsson: "Jag är mycket laddad"
4:52 min

Färjestads knackiga inledning på säsongen har nu lett till förändringar också i spelarbåset. In som assisterande tränare kliver nämligen nuvarande sportchefen Leif Carlsson.

– Vi är inte nöjda med den poängskörd vi tagit och vi gör nu en förändring för att utöka det individuella spelarstödet. Jag ska också vara ett stort stöd till Tommy Samuelsson, säger Leif Carlsson.

Förra säsongen var du huvudtränare och det började ganska tungt då också. Vilka erfarenheter tar du med det från det?

– Det är kanske att man tittar för långt fram från början. Det har blivit så jämt i SHL idag att man måste se mycket kortsiktigare än vad vi kanske gjort i FBK. Det handlar om att kanske bryta ner det till väldigt små saker, säger Leif Carlsson.

Har Tommy Samuelsson uttryckt att han tycker det är jobbigt?

– Nej, det har han inte gjort. Tommy är vid väldigt god vigör, säger Leif Carlsson.

Fram till idag har Leif Carlsson varit sportchef. Nu väntar lite dubbelarbete men föreningens General manager kommer att få ta det största ansvaret för framtiden.

– Det kommer i första hand att landa på Håkan Loob, säger Leif Carlsson.

Förändringen genomförs omgående och gäller säsongen ut. I övrigt görs inga förändringar i tränarstaben.

– Vi skruvar en del på några arbetsuppgifter men i övrigt tror vi att den förstärkning vi gör också kommer att ge resultat, sa Håkan Loob i ett uttalande igår.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".