Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

Polisdygnet 5-6 november

Ett dygn med cirka 140 händelserapporter. Flera inrapporterade trafikolyckor samt flera inbrott under dygnet.

07.00 STÖLD/INBROTT COOP NÄRA EDA.
Coop butiken i Skillingsfors har drabbats av inbrott. En dörr uppbruten. Oklart i nuläget vad som tillgripits.

07.01 STÖLD/INBROTT SUNNE.
Ett ställverk i Gräsmark har haft påhälsning av tjuvar. Man har backat/kört ner grinden till området. En transformator tömd på olja.

09.30 FRIGIVEN, KARLSTAD.
Anhållandet hävt på en 56-årig man som varit frihetsberövad, misstänkt för överträdelse av kontaktförbud.

09.34 STÖLD/INBROTT FILIPSTAD.
Inbrott i Pizzeria. Ingen åverkan vare sig på dörrar eller fönster. Gärningsman/män har troligen gått in via en bakdörr med nyckel. Tillgripet: matvaror och kontanter.

10.06 DROGRATTFYLLERI, RINGA NARKOTIKABROTT, KARLSTAD.
Tvä män medtagna för kroppsbesiktning efter en fordonskontroll. Föraren, 28 år misstänks för drograttfylleri och passageraren, 26 år för ringa narkotikabrott.

14.30 HÄKTNING.
Man, 23 år,häktad på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt i Sunne den 2/11-14.

15.02 TRAFIKOLYCKA PERSONSKADA, RV62 EDEBÄCK HAGFORS.
En personbil fick punktering på ett bakdäck och av den anledningen kom bilen över på fel vägbana och kolliderade med en lastbil. Två personer färdades i personbilen varav en var fastklämd. Bägge var skadade, varav en av dem allvarligt. De fördes till Centralsjukhuset i Karlstad.

15.36 TRAFIKOLYCKA PERSONSKADA, SUNDSGATAN/STENHUSGATAN SÄFFLE.
Kvinna påkörd av en personbil. Kvinnan skadade ett ben och fördes med ambulans till Centralsjukhuset i Karlstad.

15.54 GROV STÖLD, STORGATAN, HAGFORS.
En 16-årig kille blev bestulen på sin plånbok bakom ICA i Hagfors. En man kom upp bakifrån och tog plånboken ur killens bakficka samtidigt som han gav honom en knuff. Inget hot om våld och tjuven var helt tyst. Signalement: Mörkhyad man, klädd i mörkblå munktröja och grå mjukisbyxor.

16.23 TRAFIKOLYCKA PERSONSKADA, MAGASINSGATAN SÄFFLE.
En bil backade ur från en parkeringsplats och backade på en kvinna med rullator. Det var ingen hård kollision men kvinnan ramlade omkull. Kvinnan var vid medvetande och kördes med ambulans till centralsjukhuset i Karlstad.

16.31 STÖLD TÖCKSFORS KÖPCENTER, ÅRJÄNG.
Vid kontroll av en personbil öster om Töcksfors upptäcktes det att det fanns gods i bilen som var tillgripet på köpcentret. Kvinnan som färdades i bilen greps. Anhållen efter förhör.

18.45 TRAFIKOLYCKA, 18 TÖCKSFORS.
Det kom in uppgifter om en bil som framfördes på fel sida av vägen. Strax innan polis kom till platsen hade bilen kolliderat med en annan bil. Inga personskador och begränsade skador på bilarna. Mannen som körde bilen som kom över på fel sida var i 80-års åldern och förvirrad. Han fördes till sjukhus för kontroll.

00.01 DROGRATTFYLLERI OCH RINGA NARKOTIKABROTT, VÅLBERG.
En 32-årig förare medtagen för provtagning. Passagerarna, en man och en kvinna - båda 25 år, också medtagna för provtagning då de visade tecken på att vara narkotikapåverkade.

00.46 UTLÄNNINGSLAGEN, GRÄSMARK.
I samband med en trafikkontroll så kontrollerades föraren av en bil och han skulle enligt dataslagningar nekas inresa i Schengen-området. Hämtad till förhör enligt utlänningslagen. Frigiven efter förhör då det framkommer att han har ett pågående asylärende i landet.

04.29 OLAGA HOT, VÅLBERG.
En 34-årig man gripen då han har hotat en 28-årig man till livet.

(Källa: Polismyndigheten i Värmland/vakthavande befäl)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".