Sabina prisades för insatser för våldsutsatta

Sabina Goméz Jansson har mottagit branschorganisationen Svenska Vårds Hederspris. Prissumman är på 10 000 kronor.

Sabina Goméz Jansson är samordnare mot våld i nära relationer på socialförvaltningen i Kristinehamns kommun. Under onsdagskvällen fick hon motta branschorganisationen Svenska Vårds Hederspris.

Priset delas årligen ut till personer, verksamheter eller organisationer som har gjort insatser av betydelse för social vård, omsorg och behandling.

"Sabina har varit med om och utvecklat arbetet mot våld i nära relationer på lokal, regional, nationell och internationell nivå. Sabina är en enorm kunskapskälla och får ofta uppdrag där hon föreläser och utbildar myndigheter och organisationer. Hon är en stor inspiratör och står upp för de svaga i samhället"

2013 gavs hederspriset till polis Johan Ekstam, polismyndigheten i Värmland och hans förebyggande arbete för att barn och ungdomar ska få ta del av sina rättigheter i samhället.

(Svenska Vård är den bransch- och näringspolitiska organisationen för verksamheter inom vård, omsorg och behandling.)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".