Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

Polisdygnet 7 - 8 november

160 händelserapporter. Vid häktesförhandling frigavs den man som suttit anhållen för olaga hot. En häktad för grov mordbrand och en för olaga hot m.m. En man anhållen för rån. En kvinna anhållen för brott mot utlänningslagen.

07.07 INBROTT, FURUSKOG SILLBODAL ÅRJÄNG. Under natten har det varit inbrott i återvinningscentralen. I garaget har det tillgripits, lövblåsar, verktyg, batterier, diesel m.m.
 
08.16 DROGRATTFYLLERI, RV62 GRAVA. Vid kontroll av en personbil visade föraren tecken på narkotikapåverkan och medfördes för kroppsbesiktning.
 
10.00 FÖRBEREDELSE TILL STÖLD, MOSSEBERG, ARVIKA. Två män befanns sig vid solcellsanläggningen och kunde ej förklara varför de befann sig på platsen. De hade kört fast med ett fordon inne på området. Bägge hämtades in till förhör. De frigavs efter förhöret.
 
11.05 FRIGIVEN. Anhållandet hävt på man 34 år som greps i Vålberg den 6/11-14 misstänkt för olaga hot.
 
13.22 INBROTT I SOMMARSTUGA, POSSEBERGSVÄGEN,KRISTINEHAMN. Det har varit inbrott i en sommarstuga och godset har påträffats gömt i närheten.
 
13.30 HÄKTNING. Anhållandet hävdes på en man 37 år som varit anhållen misstänkt för utpressning.
 
13.30 HÄKTNING. En man 23 år häktad på sannolika skäl misstänkt för hot mot tjänsteman och olaga hot i sunne den 3/11-14
 
14.30 HÄKTNING. En 24-årig man häktad på sannolika skäl misstänkt för grov mordbrand.
 
15.29 NARKOTIKABROTT, SÄFFLE. En mammma som är orolig för sin son som uppträder påtänd. Polis och ambulans till lägenheten. En ung kvinna avförd i ambulans till Centralsjukhuset Karlstad. Troligen påverkad av Spice.
 
16.24 TRAFIKOLYCKA, SKOGHALL. En 9-årig pojke påkörd av en bilist, pojken har plötsligt gått ut i körbanan. Pojken förd till Centralsjukhuset, lindrigt skadad.
 
18.39 RÅN, KARLSTAD. En man har blivit slagen med en planka. En misstänkt 37 årig man grips misstänkt för rån.
 
19.06 BROTT MOT UTLÄNNINGSLAGEN, KRISTINEHAMN. Vid en fordonskontroll på Rv 26 upptäcks en 37-årig kvinna i bilen som utvisats från Sverige 2012 med ett 3-årigt återereseförbud. Utvisningens grund är att hon dömts för brott. Kvinnan gripen. Anhållen.
 
22.48 DROGRATTFYLLERI, ARVIKA Förare kontrolleras och uppvisar tecken på narkotikapåverkan. Medtagen ¨för kroppsbesiktning. Bilen tagen i beslag enl. TBL§7. Frigiven efter förhör och provtagening.
 
23.07 NARKOTIKABROTT RINGA , SÄFFLE I samma lägenhet som tidigare i eftermiddag kallas ambulansen på nytt. Denna gång är det en kille som är kraftigt påverkad , troligen även han av Spice.
 
23.36 DROGRATTFYLLER, KARLSTAD Förare kontrolleras och uppvisar tecken på narkotikapåverkan. Medtagen ¨för kroppsbesiktning.
 
02.54 INBROTT I BIL EKSHÄRAD, HAGFORS Anmälaren upptäcker att någon är i hans bil och rotar. När polis anländer är gärningsmannen borta. Polishund spårar upp två st i skogen. Ytterligare två kommer fram självmant. Förhör på plats.
 
05.05 DROGRATTFYLLERI SAMT RINGA NARKOTIKABROTT DEJE,FORSHAGA Förare kontrolleras och uppvisar tecken på narkotikapåverkan. De två passagerarna uppvisar också tecken på påverkan: Samtliga tre medtas för kroppsbesiktning.

Källa: Vakthavande befäl / Polisen i Värmland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".