Marita Närtell, näringslivsutvecklare i Årjängs kommun, serverar kaffe till glada besökare. Foto: Ann Edliden/P4 Värmland.
Årjäng

Mässa ska visa på möjligheter över gränserna

Marita Närtell: "Vi vill visa att här händer det saker"
1:26 min

"Möjligheternas gränsland" heter en svensk-norsk mässa som pågår just nu på Töcksfors Shoppingcenter. Företag på båda sidor gränsen får chans att visa upp sin verksamhet, eftersom kommunerna runt gränsen har mer att erbjuda än bara shopping.

 – Vi vill skapa ett differentierat så att det inte bara blir handel utan många andra yrkesroller också, vilket skapar intresse för att bo i Årjängs kommun, säger Kjell-Arne Dahlström på Västra Värmlands sparbank. 

Marita Närtell är näringslivsutvecklare i Årjäng och hon berättar att det är första gången man anordnar den här typen av mässa. 

– Det har varit en mässa i Årjäng och en på norska sidan men detta är första gången vi samarbetar. Dels är målet att öka affärerna mellan företagare i Årjäng och Markers kommun, att koppla ihop företagarna. Ett annat mål är att visa upp allt som finns. Vi vill också visa för resten av Värmland och Östfold att "här händer det".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".