Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

Polisdygnet 8 - 9 november

153 händelserapporter. Ett villainbrott samt tre drograttfyllerier och ett antal narkotikabrott. Ett relativt lugnt dygn.

09.41 STÖLD/INBROTT Ö O B ÖVERSKOTTSBOLAGET AB I ÅRJÄNG. Dörr på baksidan uppbruten. Tjuvar har klippt larmet. Två kassaskåp har öppnats. Ett uppbrutet och ett har öppnats med nyckel. Cirka 100 000 i kontanter samt tobak, (snus och cigaretter) har stulits.

15.52 DROGRATTFYLLERI, ÅRJÄNG. En 24-årig man införd för kroppsbesiktning. Bilen i beslag enligt TBL §7.

16.52 STÖLD ALTERNATIVT FÖRSÖK TILL STÖLD AV DIESEL, SUNNE. Två personer upptäcks vid en grävmaskin som står uppställd vid en bergtäkt. De springer från platsen men anträffas senare av en polispatrull då de sitter i den bil som fanns på brottsplatsen. Två män, 24 och 25 år, gripna. Frigivna efter förhör.

18.28 RATTFYLLERI, ARVIKA. En privatperson ser en bil framföras vingligt och kontaktar polis. En 63-årig man påträffas i bostaden och medtas för kroppsbesiktning, eftersupningsprov.

19.47 DROGRATTFYLLERI SAMT RINGA NARKOTIKABROTT, ARVIKA. En 44årig förare och en 21-årig pasagerare införda för kroppsbesiktning. Bilen i beslag enligt TBL §7.

22.23 VILLAINBROTT VÄSE, KARLSTAD Målsägaren får ett larm på sin telefon och åker hem och upptäcker då att det varit inbrott i villan. Man har brutit upp ett badrumsfönster. Det kan vara så att man blivit skrämda av larmet. Okänt vad som tillgripits.

00.13 TRAFIKOLYCKA SINGEL, ARVIKA En personbil som kört av vägen och voltat. En person avförd med ambulans till sjukhuset i Arvika och tre uppsökte själv sjukhuset.

00.32 NARKOTIKABROTT, KRISTINEHAMN En person uppvisar tecken på narkotikapåverkan och medtas för kroppsbesiktning.

01.14 NARKOTIKABROTT, KARLSTAD En person uppvisar tecken på narkotikapåverkan och medtas för kroppsbesiktning.

03.00 INBROTTSSTÖLD OKQ8, STORFORS Man har slagit sönder entredörren och på så sätt tagit sig in i butiken. Oklart vad som tillgripits. En kofot anträffad utanför. Denna har tagits i beslag.

05.10 DROGRATTFYLLERI SAMT ETT NARKOTIKABROTT. Ett fordon kontrolleras och både föraren och passageraren uppvisar tecken på narkotikapåverkan. Båda medtas för kroppsbesiktning.

Källa: Vakthavande befäl / Polisen i Värmland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".