Göteborg och Oslo nästa. Samarbete mellan olika aktörer ska sätta Karlstad på kartan. Foto Malin Björk P4 Värmland

Karlstad tar lokalbussen till Göteborg och Oslo

Målet är att få visa upp Karlstad
1:27 min

I morse packades en av Karlstads orangea stadsbussar full av folk som på ett eller annat sätt har en fot med i Karlstads besöksnäring att göra. Med Göteborg och Oslo som destination ska företag lockas att boka konferenser och andra arrangemang i Karlstad.

– Målet är att få visa upp Karlstad, för en svårighet som vi har är att folk inte tror att Karlstad har den kapacitet som den har, säger Jonas Jacobsson som är försäljnings och marknadschef på Visit Karlstad AB som står som arrangör av resan.

Det packas och stuvas in kartonger med broschyrer, karameller och en trollkarl. För väl framme i Göteborg ska gästerna hämtas upp och på väg mot utställningshallen ska gästerna underhållas med både ett Karlstads quiz och lite magi. Mingel, mat, och   marknadsföring ska sedan få kunderna på fall. Men Jonas Jacobsson tror att det är det nära samarbetet som gör Karlstad som besöksstad så unik.

– Vi jobbar väldigt nära ihop, det ska vara enkelt att förlägga sitt större möte i Karlstad, säger Jonas Jacobsson.

Det är ganska ovanligt att man samarbetar så nära som hotell och arrangörer gör i Karlstad för att marknadsföra staden som en destination.

Snart åker den orangea bussen och i den sitter nu flera personer som till vardags egentligen är konkurrenter.

– Vi ska visa allt det fina som finns i Karlstad och trycka på samarbetet och att vi har väldigt nära till allt, säger Lotta Kruse från Scandic Winn är en av många hotelldirektörer som ska åka med hon ser fram emot att få träffa eventuellt blivande kunder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".