Per-Samuel Nisser (M), kommunalråd i Karlstad. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Per-Samuel Nisser (M). Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

Nisser (M) kritisk mot beslut att lägga ner utredning

Per-Samuel Nisser (M): "Jag blev förvånad"
1:30 min

Misshandeln av en budgivare från Karlstads kommun i samband med att Hells Angels lokal såldes förra året kommer aldrig att prövas i rätten. Åklagaren kan inte bevisa vem som utdelat slagen.
– Vi måste ha ett rättsväsende som fungerar, säger Per-Samuel Nisser (M).

– Vid det här tillfället var det ett ombud som representerade Karlstads kommun som blev misshandlad. I lokalen fanns ett antal poliser och det är väl dokumenterat i media. Sen tar det ett och ett halvt år att komma fram till att det inte går att bevisa. Man undrar ju hur rättsväsendet fungerar, det måste jag säga, säger Per-Samuel Nisser (M).

P4 Värmland har pratat med en polis i Örebro län, som befann sig på plats i salen där auktionen ägde rum den 14 maj 2013.
Polisen, och inte heller hans chef, vill inte uttala sig om varför man inte ingrep tidigare, innan slagen hann utdelas, utan säger att det utbröt tumult och att det i det läget var för mycket folk i vägen för att någon skulle kunna se vem den skyldige var.

– Jag är kritisk. Här har vi processer som pågår kring de här frågorna. Vi har en kommun där alla partier ställer sig bakom att vi ska se till att det inte finns kriminella grupperingar. Då måste vi ha en lagstiftning och ett rättväsende som fungerar. Det gör mig förvånad att höra det här, säger Per-Samuel Nisser (M).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".