Henny Kortenoven Trees och Paul van Alphen
Henny Kortenoven Trees och Paul van Alphen Foto Sr Värmland
#publikdagen

Åsna sökes till julkrubba

"Vi skulle gärna ha en Josef också"
1:20 min

Till vintermarknaden vid Sjögränds Herrgård i Uddeholm så söker man nu en åsna för att ha i sin levande julkrubba. Men det verkar vara svårt att få tag på så eventuellt får ett annat djur hoppa in och spela åsna.

– Vi saknar en åsna men det är svårt att hitta. Hoppas det finns någon vi kan låna för vi vill så gärna ha en! säger Trees van Alphen, som är med och arrangerar julmarknaden.

Men om det inte dyker upp en åsna har Trees van Alphen en plan B.

– Vi har fått löfte om att få använda en minihäst. I så fall sätter vi på större öron så att det ser ut som en åsna, skrattar Trees van Alphen.

Men förstavalet är alltså en riktig åsna.

Men det är inte det enda djuret som arrangörerna vill ska delta i den levande djurkrubban. Även en äkta fjällko med kalv kommer att finnas med, liksom får och kanske getter.

Men förutom djuren så fattas också en annan nyckelkaraktär i julkrubban.

Nämligen Josef, Jesus pappa.

– Om jag får be om det också så gör jag det. Finns det någon som vill ställa upp så jättegärna! Hälsar Trees van Alphen.

På vintermarknaden så bjuds det konst och mat inne i Herrgården. Bland annat den holländska julspecialteten Oliebollen.

Häst och släde kommer att finnas på plats och nu väntar man även på snö. Det är Henny Kortenoven som tillsammans med Trees och Paul van Alphen som arrangerar vintermarknaden.

#publikdagen

Det mesta vi sänder i P4 Värmland denna dag är baserat på tips från lyssnarna. Antingen via mejl till p4varmland@sr.se  eller via vårt Publiknätverk. Anmäl dig HÄR.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".