Poliser söker på avspärrad plats. Foto: Jenny Norberg/Sveriges Radio.
1 av 3
Den 20 november väcks åtal mot 33-åringen som misstänks ha mördat en 31-årig man på Rud i Karlstad i slutet på augusti. Foto: Jenny Norberg/Sveriges Radio.
Polisbil vid avspärrning. Foto: Jenny Norberg/Sveriges Radio.
2 av 3
Foto: Jenny Norberg/Sveriges Radio.

33-åring åtalas för mordet på Rud

Polisutredningen om Rudsmordet är nu klar och på torsdag väcks åtal. Åklagaren anser att bevisläget mot den 33-åring som misstänks för mordet är starkt.

Det var i slutet av augusti som en manskropp hittades i en skogsdunge på Rud i Karlstad. Polisen inledde omgående en förundersökning om mord och kort efteråt greps två män, den 33-åring som nu kommer att åtalas för mord och så en 37-åring som misstänktes för skyddande av brottsling.

– Men åtalet gäller förmodligen en person, alltså 33-åringen, som jag åtalar för mord, säger åklagaren Cecilia Aronsson.

Under utredningen har polisen både hållit förhör och skickat föremål för analys till SKL, Statens kriminaltekniska laboratorium. Och åtalet bygger enligt åklagaren både på teknisk bevisning och uppgifter från olika personer.

– Bevisläget är gott, säger Cecilia Aronsson.

Den misstänkte 33-åringen har genomgått en paragraf 7-undersökning, en liten sinnesundersökning. Eftersom den visade att mannen kan ha lidit av en allvarlig psykisk störning när mordet begicks så genomgår 33-åringen också en större undersökning.

– Men den är inte klar ännu, säger Cecilia Aronsson.

Resultatet kan avgöra om mannen, om rätten anser honom skyldig, döms till fängelse eller vård.

P4 Värmland har sökt 33-åringens advokat för att höra hur han ställer sig det kommande mordåtalet, men inte lyckats. 33-åringen har tidigare nekat till brott.

.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".