Kennet Bornstedt och Martin Swensån. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio.
1 av 2
Kennet Bornstedt och Martin Swensån som vill se många lucior klädda i linnen på Lusserullen i Sunne. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio.
Busbackens Knuttesällskap logo. Foto: Lennart Nordenstein.
2 av 2
Busbackens Knuttesällskap har fyra medlemmar och startade för ett par veckor sen. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio.
#publikdagen

MC-buren lucia i Sunne

"Det skulle vara roligt att göra något extra"
1:30 min

En något ovanlig luciakortege kommer att äga rum i Sunne på Luciadagen. Det är det nystartade Busbackens Knuttesällskap som arrangerar motorcykelkortegen Lusserullen.

De som vill delta i kortegen uppmanas att bära ett lucialinne och syftet är att samla in pengar till utsatta barn och familjer i Sunne.

– Lusselinnen och motorcyklar är inte en normal kombination säger Kennet Bornstedt och Martin Swensån initiativtagre till Lusserullen.

Det är på söndag den 14:e december som nystartade Busbackens Knuttesällskap med idag endast fyra medlemmar arrangerar motorcykelkortegen.

– Kan vi bidra med nånting för mindre grupper är det bra.

Startavgiften på 100 kronor går oavkortad till Fjärilen somär en stödgrupp för barn till missbrukande och psykiskt sjuka i Sunne.

#publikdagen

Det mesta vi sänder i P4 Värmland denna dag är baserat på tips från lyssnarna. Antingen via mejl till p4varmland@sr.se  eller via vårt Publiknätverk. Anmäl dig HÄR.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".