Inger Jönsson. Foto: Robert Ojala/Sveriges Radio.
Inger Jönsson, butiksbiträdet som aldrig slutar le. Foto: Robert Ojala/Sveriges Radio.
#publikdagen

Inger är kassörskan som får alla att le

I solfattiga november vill vi uppmärksamma något så unikt som en solstråle på Våxnäs i Karlstad. Det handlar om butiksbiträdet Inger Jönsson som av affärens kunderna beskrivs som en människa utöver det vanliga. Tipset fick oss att skicka P4:s Robert Ojala på ett oannonserat besök.

I ett mejl till P4 Värmland stod det följande:

"När jag kommer in i matvarubutiken på Våxnäs så sprider sig alltid ett leende direkt om det är Inger som sitter i kassan. Hon har en makalös förmåga att se alla och få alla kunder att känna sig välkomna och viktiga. Kundservice är ett alldeles för klent ord i sammanhanget."

Det går ju inte att låta detta passera, speciellt inte när vi har #publikdag här på P4 Värmland. Robert Ojala fick därför ta sig ut till affären och konfrontera butiksbiträdet med de lovord som kommit oss till del.

– Åh, det var väldigt roligt att höra, säger Inger Jönsson lite generat när hon får ett mejl uppläst för sig.

Inger har jobbat på Pekås i 7-8 år och hon vill helt enkelt göra sitt bästa för att få folk att trivas:

– Jag tycker det är roligt. Jag skulle inte vilja komma in i en affär och det sitter nån sur i kassan. Det är inte min melodi. Jag visar aldrig min sura sida.

#publikdagen

Det mesta vi sänder i P4 Värmland denna dag är baserat på tips från lyssnarna. Antingen via mejl till p4varmland@sr.se  eller via vårt Publiknätverk. Anmäl dig HÄR.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".