Vattenkran. Foto: Lennart Nordenstein.
Först i slutet av denna vecka kan vattnet börja rinna ur kranarna för många i Västra Skymnäs. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio.

Provisorisk ledning ska ge Skymnäsborna vatten igen

Nathalie Andersson: Vi vet inte varför ledningen gått sönder
1:20 min

Sedann i fredags har ett 50-tal abonnenter i Västra Skymnäs i Hagfors kommun varit utan kommunalt vatten, och lär så förbli till slutet av den här veckan. Orsaken är en svårlagad ledning på Klarälvens botten.

– I slutet på veckan kopplar vi en provisorisk ledning, säger Nathalie Andersson samordnare på samhällsavdelningen i Hagfors kommun.

Det var i fredags som vattenledningen, troligtvis från 1960-talet, gick sönder. Ledningen förser ett 50-tal abonnenter i Västra Skymnäs med kommunalt dricksvatten.

– Vi vet inte varför vattenledningen gått sönder.

Den trasiga vattenledningen är komplicerad att laga eller bytas ut, men innan den är på plats vilket kan ta ett par veckor ersätts den alltså med en provisorisk vattenledning som är på plats i slutet av denna vecka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".