Camilla Haraldsson och Anki Haraldsson är aktuella med boken "Från raggarkorv till älgfilé".
Camilla Haraldsson och Anki Haraldsson är aktuella med boken "Från raggarkorv till älgfilé".
#publikdagen

Från raggarkorv till älgfilé i Torsby-kokbok

"Raggare var ett måste i vår bok"
7:20 min

Har en liten kommun som Torsby en egen matkultur? Absolut, menar Anki Haraldsson och Camilla Classon som är aktuella med en ny kokbok.

– Idén har funnits i flera år, och för ett år sen frågade jag Anki som var med på en gång, säger Camilla Classon.

Sedan dess har de arbetat med boken "Från raggarkorv till älgfilé".

Boken är enligt författarna inte en vanlig kokbok, utan en bok som presenterar människor som presenterar recept.

– Vi vill också få fram Torsby lite grann och sätta vår lilla by på kartan, säger Anki Haraldsson.

I boken finns bland annat recept från olika Torsbyprofiler, som Rull-Kurts pasta med färskost och lövbiff.

Även världskända fotbollstränaren Sven-Göran "Svennis" Eriksson bjuder på två recept: aubergine- och mozzarellagratäng och älgfilé.

– Han erkände att han inte var så bra på att laga mat, men just de rätterna hade han lärt sig laga i Italien.

"Från älgfilé till raggarkorv" släpps den 30 november.

#publikdagen

Det mesta vi sänder i P4 Värmland denna dag är baserat på tips från lyssnarna. Antingen via mejl till p4varmland@sr.se  eller via vårt Publiknätverk. Anmäl dig HÄR.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".