Ombyggnationen av Östra Torggatan i Karlstad
Ombyggnationen av Östra Torggatan i Karlstad har gjort att antalet svarttaxibilar i centrum minskat. Foto: Anna Tjäder / Sveriges Radio
Karlstad

Färre svarttaxibilar i Karlstad

Tommy Lindh: "Stor ovilja att förekomma i en utredning"
1:14 min

Problemet med svarttaxi i centrala Karlstad har minskat de senaste två åren. Det beror enligt polisen bland annat på ombyggnationen av Östra Torggatan.

- Ombyggnaden och just det att man upplåtit en plats till de riktiga taxibilarna utmed Östra torggatan, säger Tommy Lindh, presstalesman för Polisen i Värmland.

Förekomsten av svarttaxi i centrala karlstad har minskat de senaste två åren. Men problemet har inte försvunnit helt. Ombyggnationen och parkeringsfickan för registrerade bolag har gjort att svarttaxiförarna hittat nya platser.

- De står i backen vid Domkyrkan och utmed Drottninggatan, säger Tommy Lindh.

Och enligt Tommy Lindh är det svårt för polisen att göra något åt situationen.

- Varken kunder eller de som kör är särskilt intresserade av att figurera i en utredning angående svarttaxi, säger Tommy Lindh, pressinformatör hos Polisen.

Den som köper en resa av en svarttaxichaufför gör sig inte skyldig till något brott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".