Foto: TT
1 av 3
Foto: TT
Mikael Eliasson, direktör för Svenskt trä. Foto: Carol Atallah/Sveriges Radio.
2 av 3
Mikael Eliasson, direktör för Svenskt Trä. Foto: Carol Atallah/Sveriges Radio.
Trämarknaden hålls årligen i Karlstad. Foto: Carol Atallah/Sveriges Radio.
3 av 3
Trämarknaden hålls årligen i Karlstad. Foto: Carol Atallah/Sveriges Radio.

Hemmafixarna räddar sågverksindustrin

Mikael Eliasson: "Trä är ett alldeles utmärkt byggmaterial "
1:21 min

Den svenska byggmaterialhandeln har gått starkt framåt de senaste åren och har blivit den viktigaste för svensk sågverksindustri. Mycket på grund av att det blivit mer populärt att bygga själv. Det berättades på den årliga Trämarknadsdagen i Karlstad.

– Det finns en gör det själv-trend där människor förbättrar sina hem, trädgårdar och så vidare. Sen har vi ett ökat  byggande i Sverige och det påverkar också trävarukonsumtionen och vi behöver bygga mer i det här landet. Trä är ett alldeles utmärkt byggmaterial, förklarar Mikael Eliasson, direktör för Svenskt Trä, som var inledningstalare på Trämarknaden.

Syftet med Trämarknaden är att presenteras prognoserna, siffrorna och trenderna inom den svenska trämarknaden.

– Det här är en väldigt viktig dag för oss för att lyfta fram den viktiga bransch som vi är som står för en stor del av landets  nettoexport och våra hundra sågverk runtom i landet som producerar och ger sitt bidrag till vårt välstånd, säger Mikael Eliasson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".