Ledarna Serwa Palanijafi och Madi Ahmadi med några av barnen på gårdagens drop-in-idrott. Foto: Anna Lingsell/Sveriges Radio.
Ledarna Serwa Palanijafi och Madi Ahmadi med några av barnen på gårdagens drop-in-idrott. Foto: Anna Lingsell/Sveriges Radio.

Rörelseglädje för alla på Kronoparken i Karlstad

"Alla är välkomna"
4:23 min

Sedan några år tillbaka satsar Karlstads kommun på gratis idrott på fredags- och söndagskvällar. Det är i snitt ungefär 50 barn per gång som kommer till drop-in-idrotten på Fröding Arena på Kronoparken på söndagskvällen för lekar, bollspel och zumba bland annat.

– Det är roligt! Man blir svettig, men det går över säger Pela Eliassi som är en av dem som var på drop-in-idrotten igår. 

Utanför är det grått och mulet, ja, så som det varit ungefär hela den här månaden. Men inne i gympasalen på Kronoparken flödar energin och glädjen. Massor av barn har samlats och passar på att springa runt, runt i salen en liten stund innan själva zumban börjar. Det här är gratis gympa som utformas efter de barn som är där.

Barnen som springer omkring är klädda i allt från rosa strumpbyxor och klänning till myskläder eller jeans. Om de har gympaskor, är barfota, i strumplästen eller med vinterstövlarna på spelar ingen roll. Och det är precis det som drop-ini-drotten handlar om.

– Alla är välkomna. Vi ställer inga krav på dem, ingen behöver anmäla sig. Man kommer när man vill och går när man vill, säger ledaren Madi Ahmadi.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".