Hammaröföräldrar kan andas ut - okänd man var morbror

I fredags informerade polisen Hammarö kommun om att en okänd man försökt hämta barn vid flera förskolor på Hammarö. Idag har detta fått sin förklaring. Den okända mannen var en morbror som letade efter sina syskonbarn.

I fredags sände polisområde Syd ut ett meddelande till kommuner i polisområdet med information kring en man som vid flera förskolor i Hammarö Kommun frågat efter barn.

Under helgen framkom det dock att den okände mannen visade sig vara morbor till två barn som går på en förskola på Hammarö. Föräldrar till dessa två barn kontaktade polis och berättade att mannen skulle möta upp dem och barnen vid aktuell förskola. Mannen hade dock inte uppfattat namnet på den aktuella förskolan och chansade helt enkelt genom att besöka olika förskolor för att fråga efter barnen.

Polisen har bearbetat dessa uppgifter genom att hålla förhör med personal och föräldrar. Nu har polisen funnit att allt verkar stämma väl vad gäller tidsangivelser och signalement. Alla misstankar mot mannen har därför avskrivits.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".