Tåg på perrong. Foto: Isak Olsson/P4 Värmland.
Foto: Isak Olsson/P4 Värmland.

Värmlandstrafik når inte sitt punktlighetskrav

Lars Bull: "Det finns inte räls så att det räcker".
1:27 min

Värmlandstrafik når inte upp till sitt eget punktlighetskrav. Och när trafiken inte flyter på har bolaget också problem med att nå ut till resenärerna med information.

Det är fler saker som ska klaffa för att värmlandstrafik ska kunna hålla sitt punktlighetskrav på 95%. Förutom mer räls så behöver man också se till att underhållet av banan och fordon fungerar, att det finns rätt antal fordon, att tåghållplatserna och tågstationerna i de större orterna är bra och att informationssystemet håller. Och att få ut information till resenärerna är ett stort problem.

– Vi försöker använda alla kanaler som finns och vara systematiska i att bli bättre och bättre,  även på det området. Det är de största kravet från kunderna. De säger att de kan stå ut med att det klickar ibland bara vi vet vad som gäller och hur det löses säger Lars Bull, vd för Värmlandstrafik.

Men när Värmlandstrafik har fått ordning på både punktlighetskravet och informationsproblemet vet man inte.

– Vi försöker se till att vi gör det lite bättre imorgon än vad vi gjorde igår. För de mesta så klarar vi det men vi klarar det inte på alla plan samtidigt än så länge säger Lars Bull, vd för Värmlandstrafik

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".