Värmlandstrafik. Foto: Isak OlssonP4 Värmland.
Foto: Isak Olsson/Sveriges Radio

Värmlandstrafik är redo för vintern

Lars Bull: "Vi har hyrt in extrafordon för att kunna beta av brister"
1:22 min

Vintern är på ingång något som ofta resulterar i kaos vad gäller tågtrafiken. Men på Värmlandstrafik verkar man ha läget under kontroll.

Från Värmlandstrafik sida så är man ganska lugn inför vintern. Underhållet av tåg måste vara i nivå med planen och inte släpa efter, det är det viktiga. Vad gäller underhållet av rälsen så är det Trafikverkets ansvar. Egentligen så var det inte vintern i sig som var problemet förra året, utan det var bristen på reservdelar för dieseltågen. Men detta har setts över under året och det är något som de kommer att fortsätta jobba med.

– Vi har hyrt in extrafordon för att kunna beta av brister i underhållet, så vi kan vara säkra på att fordonen är bra underhållna säger Lars Bull, vd för Värmlandstrafik.

Men helt lugn är man inte.  

– Jag ska inte säga att jag är fullständigt lugn men jag vet att vi har ett betydligt bättre läge nu än vad vi hade för ett år sen. Sen kan det fortfarande uppstå problem med våra dieselfordon men jag tror att vi kommer att klara det bättre den här vintern, det är min uppfattning säger Lars Bull, vd för Värmlandstrafik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".