Nya Lag Edin mot nya mål
Niklas Edin med sitt nya lag. Oskar Eriksson,Kristian Lindström, Christoffer Sundgren och reserven Henrik Leek. Foto; Mats Fagerström SR

Lag Edin fortsätter att övertyga

Efter fem av de nio grundomgångarna vid Curling-EM i schweiziska Champerý är fortfarande Sverige med Niklas Edin som skipper obesegrade. I måndagens enda match besegrades Schweiz med 8-5.

Schweiz började dock starkt med att ta två poäng redan i den första omgången, men Lag Edin kontrade och tog en trea redan i den andra. Laget hade sedan inga problem att hålla Schweiz på behörigt avtsånd.

Medan Edin och hans mannar allt som oftast plockade två poäng med sistastenen tilläts aldrig Schweiz att plocka mer än en poäng. I den näst sista omgången blev det en nollomgång och Lag Edin kunde sedan enkelt plocka den sista poängen i matchen fram till seger 8-5.

Tyskland, Italien, Norge, Ryssland och Schweiz följer sedan efter obesegrade Sverige i sammandraget efter fem omgångar med tre segrar och två förluster. Tisdagen bjuder på två möten för de svenska herrarna, dels Ryssland och så klassikermötet mot Norge med de alltid så färgglada byxorna.

Grundomgångarna avslutas sedan med två matcher på onsdag för Lag Edin. Då handlar det om Skottland och Tyskland. Semifinalerna spelas sedan på fredag precis som bronsmatchen och finalen avgörs på lördag med start klockan 15.00.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".