En olycksplats. Foto: Räddningstjänsten
De två bilarna frontalkolliderade på länsväg 947. Foto: Räddningstjänsten

13-åring allvarligt skadad i bilolycka

Räddningstjänsten: "Det är en frontalkrock på en raksträcka"
1:25 min

Två personbilar har frontalkrockat på länsväg 947 vid sjön Kläggen nära Östmark. En trettonårig flicka har förts med ambulanshelikopter till centralsjukhuset i Karlstad.

Olyckan inträffade strax efter halvåtta på morgonen. Själva olycksplatsen ligger vid den södra änden av sjön Kläggen ett par mil norr om Torsby.

– Bilarna har frontalkrockat på en raksträcka och vi har fyra skadade. Två av dessa är allvarligt skadade och en av dessa är en yngre person, säger räddningstjänsten Stefan Olsson till P4 Värmland.

En trettonårig flicka skadades allavrligt i krocken och fick föras med ambulanshelikoptern till Centralsjukhuset i Karlstad. Hon ska bland annat ha skärskador i ansiktet.

De tre andra som skadades har förts till Torsby sjukhus med lindrigare skador.

Enligt polisen var det halka på vägen och det kan vara orsaken till olyckan. Även kraftig dimma rådde på platsen. Så tät att ambulanshelikoptern till och med hade problem att lokalisera olycksplatsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".