Emma Nilsson
Emma Nilsson. Foto: Sveriges Radio.

Emma får tävla i världscupen

"Det är ju lite nervöst"
1:15 min

I söndags kväll fick Emma Nilsson från Gräsmark veta att hon var uttagen till världscupen i skidskytte. Emma tävlar för Bore Biathlon och återfinns i ungdomssatsningen Team Bore Biathlon.

– Jag har haft tid att träna mer efter att jag slutade skolan, säger Emma Nilsson om nu närmast åker till tävlingar i Östersund där världscupen har sin premiär.

Emma har tidigare haft framgångar som junior och kört IBU-cupen och varit med i utvecklingslandslaget. Hon hoppas att få lära sig mer nu när hon deltar tillsammans med de bästa i världen.

Emma anser att skyttet är hennes starka sida, även om hon skjuter långsamt. Men även skidåkningen har blivit bättre. Några höga placeringar i de första tävlingarna räknar hon inte med utan hon kommer att jämföra sina resultat med de andra tjejerna i världscuplaget.

– Man får inte ha några höga resultatkrav och bara se det som en kul grej. Jag vill vara med och lära mig någonting, säger Emma Nilsson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".