Niklas Edin. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Niklas Edins lag är klart för playoff i EM. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Curling-EM

Imponerande vändning mot Norge av Lag Edin

Sveriges curlingherrar är efter sju raka segrar klara för playoff vid EM i Schweiz. På tisdagen vann Lag Niklas Edin sina två matcher - först 7-4 mot Ryssland och sedan 7-6 mot Norge efter en mirakelvändning i den sista omgången.

Inledningen av prestigemötet tillhörde Norge, lag Edins offensiv gick i baklås och underläget hade efter fyra omgångar vuxit till 1-4. Men det var långt ifrån över. Efter en svensk reducering i sjätte omgången och en stulen enpoängare i sjunde närmade sig Edin och efter åttonde omgången var matchen kvitterad. När sedan Norge tvingades till en poäng i nionde omgången fick lag Edin slagläge. Och med en perfekt genomförd slutomgång var vändningen och segern ett faktum. 

En vändning som var lika överraskande som glädjande

– Den kom lite grand från ingenstans. Det kändes som om hoppet var lite förlorat. Samtidigt som Norge gjorde nästan allt var isen riktigt, riktigt svår och jag var oerhört imponerad hur de hanterade läget. Dom satte rejäl press på oss och vi hade lite flyt som höll oss kvar. Sedan spelade vi upp oss rejält och efter halva matchen satte vi nästan allt och tog alla chanser som dök upp, säger Niklas Edin

Med segern är slutspelsplatsen definitivt klar för lag Edin med Niklas Edin, Oskar Eriksson, Kristian Lindström och Christoffer Sundgren. Men två viktiga matcher återstår och nu är fokus inställt på att vinna tabellen och skaffa sig viktiga fördelar inför slutspelet.

Samtliga resultat från sjunde omgången

http://ecc.curlit.com/aspnet/results.aspx?EventID=1&SessionID=4

Aktuell tabell EM herrar 2014

http://ecc.curlit.com/aspnet/standings.aspx?EventID=1

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".