Polisdygnet 25-26 november

139 händelserapporter. 27 frihetsberövades av olika orsaker. Sju rattfyllerier varav fem var drogrelaterade. Två villainbrott och en trafikolycka med personskada.

07.34 TRAFIKOLYCKA PERSONSKADA, LV947 ÖSTMARK, TORSBY. Två fordon som frontalkrockat. I ett fordon färdades tre personer och i det andra fanns en ensam förare. En 13-årig flicka flögs till Centralsjukhuset i helikopter med skärskador i ansiktet. De tre andra fördes till Torsby sjukhus i ambulans med lindriga skador.

10.17 RATTFYLLERI, LV236 HAMMARÖLEDEN, HAMMARÖ. Ett fordon kontrollerades och den 55-årige föraren blåste positivt. Medtagen för kroppsbesiktning. Resultat 0,30 mg/l.

10.28 ARBETSPLATSOLYCKA, KARLSTAD. En 37-årig man som höll på med underhållsarbete på en båt i Yttre hamn har ramlat ned från en stege, ca 6 meter. Förd till Centralsjukhuset med rygg- och bröstsmärtor.

10.55 DROGRATTFYLLERI, KRISTINEHAMN. Vid en fordonskontroll visade den 38-årige föraren tecken på drogpåverkan. Medtagen för kroppsbesiktning.

11.00 HÄMTNING TILL FÖRHÖR, KARLSTAD. En 51-årig man är hämtad till förhör misstänkt för ett inbrott i en villa i Grums den 21 november. Anhållen efter förhör.

11.29 DROGRATTFYLLERI, KARLSTAD. En man var inne på en bensinstation och tankade och såg drogpåverkad ut. Fordonet kontrollerades på Munkforsgatan och den 33-årige föraren medtogs för kroppsbesiktning. Inlagd för tillnyktring efter provtagning.

12.26 INBROTT I VILLA, FÅGELVIKS RUD, KARLSTAD. Det har varit inbrott i villan mellan kl 09.00-12.00 idag. Man har tagit sig in i huset genom att bryta upp ett fönster till garaget. En dator samt guldsmycken är tillgripet. Brottsplatsundersökning gjord av lokal tekniker.

13.06 STÖLD, KARLSTAD. En 41-årig man ertappades när han tillgrep en jacka inne på lagret på Intersport. Jackan tillhörde en anställd. Mannen är gripen. Anhållen efter förhör.

16.02 FRIGIVEN. Den man som suttit anhållen för bl.a bensinsmitning i Årjäng den 24:e frigav av åklagare efter det att strafföreläggande hade utfärdats.

17.59 RATTFYLLERI LESJÖFORS, FILIPSTAD. Vid en fordons och förarkontroll visar det sig att föraren misstänkts för rattfylleri. Medtagen för kroppsbesiktning. 0,58 mg/l

18.45 VILLAINBROTT SEGERSTAD, KARLSTAD. Har skett under dagen. Man har brutit upp ett fönster på baksidan och sedan letat igenom hela huset. Okänt vad som tillgripits i nuläget.

20.25 STÖLD/INBROTT ARVIKA. Vid en stöld/inbrott i en butik i slutet på oktober säkras DNA-spår från gärningsmannen. Denne är nu identifierad och efter förhör anhållen av åklagare.

20.50 BRAND I LÄGENHET, KARLSTAD. En matlåda som ställts på spisen har fattat eld. Lägenhetsinnehavaren har fått brandrök i sig och körd med ambulans till Centralsjukhuset.

23.27 DROGRATTFYLLERI, RINGA NARKOTIKABROTT, CENTRALA ARVIKA.Vid kontroll av en personbil visade både förare och en passagerare tecken på narkotikapåverkan. Bägge medfördes för kroppsbesiktning.

23.41 DROGRATTFYLLERI, RINGA NARKOTIKABROTT, CENTRALA KARLSTAD. Vid kontroll av en personbil visade föraren och två passagerare tecken på nakotikapåverkan. Samtliga medfördes för kroppsbesiktning.

02.52 DROGRATTFYLLERI, CENTRALA GRUMS. Vid kontroll av en personbil visade förare tecken på narkotikapåverkan och medfördes för kroppsbesiktning. Bilen togs i beslag med anledning av upprepade trafikbrott.

Källa: Länsvakthavande befäl. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".