Niklas Edins nya lag
Lag Edin. Fr. v. Niklas Edin, Oskar Eriksson, Kristian Lindström, Christoffer Sundgren och Henrik Leek (reserv). Foto: WCF.
SWE-TYS 8-7

Edin helt obesegrade innan slutspel

Niklas Edin "inte förvånad över segerraden"
3:43 min

Sverige och lag Edin gick obesegrade genom grundserien med nio raka segrar och nu väntar sensationen Italien som inte många räknat med i playoff där segraren går direkt till final medan förloraren möter antingen Schweiz, Norge eller Tjeckien i jakten på den andra finalplatsen.

Lag Edin vann alltså den sista gruppspelsmatchen mot Tyskland och kunde fylla i den sista luckan också den med seger, men det var ingen lätt resa. Halvvägs in i matchen hade de svenska killarna en 6-2 ledning men Tyskland med skip Alexander Baumann jagade och lyckades både reducera och kvittera den svenska ledningen. Men med favör av sista sten och fullständigt perfekt curling i slutomgången blev det svensk seger med 8-7.

Obesegrade i grundserien och nu väntar överraskningslaget Italien i semifinalen

– Det känns helt fantastiskt. Killarna har verkligen stått upp för det vi har pratat om inför varje match och gett allt. Nu ska vi starta uppladdningen och ser fram emot ett mycket spännande slutspel, säger lagets coach, Ingemar Edström

Schweiz är precis som Sverige och Italien klara för slutspel men vilket det fjärde laget blir avgörs med tie-break mellan Tjeckien och Norge.

Semifinalen mellan Sverige och Italien (1 vs 2) spelas i morgon torsdag kl 19:00 och vinnaren direkt går direkt till final. Förloraren får en ny chans i semifinal 2 på fredag där man möter antingen Schweiz som är klara för playoff (3 vs 4) och segraren i tie-breakern mellan Norge som var illa ute och Tjeckien som vann just över Norge i den sista matchen och tvingade fram särspelet.

Samtliga resultat från nionde omgången

http://ecc.curlit.com/aspnet/results.aspx?EventID=1&SessionID=4

Tabell EM herrar 2014, efter avslutad grundserie

http://ecc.curlit.com/aspnet/standings.aspx?EventID=1

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".