Lundsbergs skola. Foto: Anders Persson/Sveriges Radio.
Lundsbergs skola. Arkivbild: Anders Persson/Sveriges Radio.

Locket på om anmäld våldtäkt på Lundsberg

I mitten av november anmäldes en våldtäkt på Lundsbergs skola men trots att det gått två veckor är det fortfarande locket på och vare sig polis eller åklagare vill kommentera utredningen.

Polisen bekräftar att förhör pågår men inte med vem. åklagare Cecilia Aronsson vill heller inte berätta om brottsrubriceringen ändrats eller om någon delgivits misstanke om brott.

Enligt verksamhetschefen på Lundsberg, Johan Harrysson, råder en oklarhet om brottsrubriceringen - och likaså om de båda berörda eleverna har blivit förhörda än. 

De två 18-åriga eleverna har inte varit på skolan sedan händelsen för två veckor sen och får undervisningsstöd hemma med hjälp av skolans lärare.

På grund av den nya polisanmälan så tidigarelade Skolinspektionen sitt planerade återbesök på Lundsberg. Undervisningsråd Tomas Nilsson var där tidigare i veckan för att bland annat ta reda på hur eleverna upplever tryggheten på internathemmen.

– Vi håller på att gå igenom materialet nu. Inget tyder på annat än att de känner sig trygga i sina respektive hem, säger Tomas Nilsson till P4 Värmland.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".