Konsum Värmland
Konsum Värmland Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

Konsum startar process mot sparkade vd:n Steve Fredriksson

Konsum Värmland har nu bett jurister att inleda en juridisk process mot den sparkade vd:n Steve Fredriksson. Detta sedan en av kooperationens jurister granskat Konsums utbetalningar till Steve Fredriksson.

– Vi har gått vidare och anlitat juridisk expertis. En förbundsjurist har tittat på detta ur ett juridiskt perspektiv. Fortfarande är ambititionen att göra upp i godo och vi hoppas kunna inleda en dialog i närtid. Vi hoppas alltså komma igång med detta innan årets slut, säger Konsum Värmlands informationschef Klas Olsson.

Men har ni inte varit i kontakt med Steve Fredriksson?

– Jo vi har haft underhandskontakter. Men nu har vi via Ernst & Young fått oss rådet att titta på detta ur ett juridiskt perspektiv. Nu inleder vi alltså en process med ambititionen att göra upp i godo, säger han.

Men vad säger Steve Fredriksson, vill han göra upp i godo?

– Det återstår att se. Vi har juridisk expertis inkopplad när vi för den dialogen, säger Klas Olsson

Pengarna Konsum Värmland vill ha tillbaka så mycket som möjligt av handlar om utbetalda konsultarvoden på 600 000 kronor och en retroaktiv lön på drygt en miljon kronor.

P4 Värmland har sökt den sparkade Steve Fredriksson för en kommentar men inte lyckats nå honom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".