Niklas Edins nya lag
Lag Edin. Fr. v. Niklas Edin, Oskar Eriksson, Kristian Lindström, Christoffer Sundgren och Henrik Leek (reserv). Foto; Curlingförbundet
SWE-ITA 6-2

Lag Edin klara för EM-final

Sverige med Niklas Edin som skipper är klara för EM-final vid curling-EM i Schweiz. Detta efter att enkelt besegrat Italien i Playoff med 6-2. Italienarna gav upp efter åtta omgångar.

Efter två nollomgångar i inledningen av matchen med avvaktande spel gick Lag Edin på knock i den tredje där Niklas Edin med precision petade bort den enda italienska stenen i boet och kunde med en fyrapoängare mer eller mindre avgöra matchen redan i den tredje omgången.

Lag Edin kontrollerade händelserna därefter och släppte aldrig in Italien i matchen. Italienarna försökte men till slut hade de inga idéer kvar. Efter att ha bytt enpoängare i fyra av de sista omgångarna och dessutom noterat en nollomgång till gav italienarna upp efter åtta omgångar.

– Det var en väldigt väl förberedd insats. Vi pratade mycket inför den här matchen och att inte underskatta Italien. Vi fokuserade på vad vad vi skulle göra därute och att vara väldigt tålmodiga, vänta på våra lägen och när det väl kom då klev vi på och fick med oss en fyra. Redan där avgjordes matchen, säger Niklas Edin.

Lag Edin får nu möta antingen Italien eller Norge i finalen som gör upp i morgondagens semifinal. Norge som var på väg ur turneringen kämpade sig kvar via först vinst i tie-breaker över Tjeckien och sedan seger över Schweiz med 5-2 efter att Schweiz gett upp i den sista omgången i den andra playoffmatchen där trean mötte fyran efter grundomgångarna.

– Norge är alltid kul att möta. Det klart bästa laget som är kvar i turneringen bakom oss och jag tror att de vinner mot Italien i morgon, säger Niklas.

EM-finalen spelas klockan 15.00 på lördag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".