en grusväg ringalr sig mellan rapsfält och skog och en gård syns i bakgrunden.
Trenden att flytta från landsbygden in till stan blir allt starkare. Foto: TT/Christine Olsson
#stadåland

Du som älskar landet - hjälp oss!

Vad är viktigast för att folk ska kunna bo kvar på landet? Ska den kraftiga urbaniseringen i Värmland stoppas? P4 Värmland laddar just nu för en hel temavecka om #stadåland.  

Under en vecka kommer vi titta närmare på landsbygdens villkor och de förhållanden som råder mellan stad och land. Ni som lyssnare ska självklart vara med och påverka innehållet. Hur ser det ut på din ort? Vad ska vi titta närmare på tycker du?

Upplever du att staden växer på bekostnad av landet och att besluten tas över era huvuden? Har du till och med funderat på att flytta? Varför?

Staden och landet är beroende av varandra och det finns enorma tillgångar och en stark företagaranda på landsbygden, liksom en det-här-fixar-vi-själva-anda. Hur kan vi göra det tydligt? Har du några bra exempel på vad som är för- och nackdelar med urbaniseringen? Vad händer på din ort som får folk att tro på framtiden? Berätta för oss!

Ring, messa eller mejla!

Här kan du läsa och lyssna på det vi gjort på temat #stadåland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".