Miljöpartiets språkrör Åsa Romson i talarstolen när riksdagen ska välja ny statsminister. Foto: Jonas Ekströmer/TT
1 av 2
Runar Filper (SD). Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
2 av 2
Runar Filper (SD). Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

MP på besök i Karlstad kritiserar SD

Åsa Romson:" Ett parti som inte vill ta ansvar för något"
2:17 min

I helgen samlas miljöpartiet i Karlstad för partiets kommun och landstingsdagar, valanalys står på schemat, men det kommer också naturligtvis bli prat om nästa veckas avgörande budgetomröstning. Frågan är om regeringens budget går igenom och hur sverigedemokraterna kommer att rösta.

– Nej, jag spekulerar inte hur Sverigedemokraterna fattar sin beslut. Det är ett parti som verkar ha gjort till sin största politiska triumf just nu att få så mycket mediafokus på sig som möjligt, för att vara en gambler i riksdagen och att göra vår hela parlamentariska församling till en lekstuga. Ett parti som inte vill ta ansvar för någonting i politiken. De lägger fram en budget som är en hokuspokusbudget där man ska bekosta hela välfärdsutmaningen med nedskärningar inom invandringen som bara är påhitt och sen vill man inte rösta på den budgeten fullt ut utan man ska stödja andra budgetar, så jag spekulerar inte hur Sverigedemokraterna kommer att rösta, säger Åsa Romson, språkrör för Miljöpartiet och klimat- och miljöminister.

Runar Filper från Sverigedemokraterna svarar så här på kritiken från miljöpartiet.

– Jag tycker att regeringens och andra politiska partiers hållning i riksdagen som inte vill lyssna på och framför allt inte ta samtalet med ett parti som har fått 13% av svenska folkets röster och är tredje störst i Sverige, tycker vi är ansvarslöst och respektlöst mot folket som har röstat på oss. Vi vill göra noga avvägningar om vad som är bäst för Sverige och för vårt folk, så därför gör vi inga förhastade slutsatser utan vi vill vrida och vända på det här med fördelar och nackdelar för att komma fram till vad som är bäst för landet säger Runar Filper från Sverigedemokraterna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".