Nygamle tränaren Tommy Samuelsson
Färjestads tränare Tommy Samuelsson
Färjestad-Linköping 5-6 e.str

Straffar fällde Färjestad

Tommy Samuelsson "Det var länge sedan vi gjorde fem mål"
2:07 min

Linköping och Färjestad turades om att sätta puckarna i en hysterisk målfest. Men det sista ordet gick till Linköping. De tog extrapoängen efter straffar och seger med 6-5. 

Radiosportens Mats Fagerström utser matchens lirare i de båda lagen:
Färjestad: Anssi Salmela
Linköping: Jakub Vrana

Det var antagligen en match som inte föll tränarna i smaken, men som publiken älskade. För nog fick åskådarna valuta för pengarna under fredagskvällen i Löfbergs Arena med mål efter mål.

Det tog bara 29 sekunder för Linköping att spräcka Färjestadsnollan. Justin Pogge släppte en tveksam retur och talangfulle Jakub Vrana kunde lirka in 1-0 i öppen bur. Färjestad kvitterade med ett snarlikt mål av Joakim Nygård innan Linköping skaffade sig ett övertag igen. Jeffrey Taffe pricksköt in 2-1 i numerärt överläge och Fredric Andersson behövde bara stå på rätt plats i målgården när Kent McDonell sköt på hans benskydd och in i mål. Målet godkändes efter videogranskning.

Inför den andra perioden bytte Färjestad målvakt för att försöka väcka laget. Och det gav effekt. Två snabba mål, av Toni Rajala och Christoffer Forsberg, höjde pulsen rejält på tillställningen. Färjestad var på snudden att göra 4-3, men i stället var det Magnus Johansson som hade bra krut i bössan när han smällde in pucken som åter gav ledningen åt Linköping.¼ 7/8

I den tredje perioden handlade det mycket om hemmalaget som krigade för att ta sig tillbaka. Rättvist smällde Per Åslund in 4-4, men matchen fortsatte att svänga. Jakub Vrana gjorde sitt andra mål för kvällen när han i en två-mot-en-situation drog till med ett direktskott rakt upp i nättaket.¼ 7/8

Och den hysteriska målfesten fortsatte. I numerärt överläge kunde Joakim Hillding, från snäv vinkel, lyfta in kvitteringspucken över Rautio. Matchen gick till förlängning och trots vassa chanser var matchen tvungen att avgöras på straffar. Färjestad hade väl där ett bra läge att vinna efter mål av Milan Gulas, men snygga straffar av Jacob Micflikier och Jakub Vrana gav två poäng till Linköping i tabellen.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".