Aktivister gripna inne på Bofors

Flera personer greps misstänkta för olaga intrång på skyddsobjekt efter en aktion inne på Bofors industriområde på söndagen. 

Det var ett antal aktivister som önskade en dialog om vapenexport som höll polis och väktare sysselsatta vid Bofors industriområde. Först avvisades två av dem från området sedan de identifierats.

Sedan tog sig ytterligare två in, men de vägrade lämna området och ville inte heller uppge sina identiteter. De greps då misstänkta för olaga intrång på skyddsobjekt, men släpptes efter förhör och identifiering.

En stund senare var det samma visa igen då två tog sig in, varav en av dem som tidigare hade gripits. Dessa släpptes också efter beslut av åklagare. Beredskapen i och kring industriområdet skärptes ju längre dagen led.

Enligt ett pressmeddelande genomfördes aktionen inte av någon specifik organisation utan av flera olika grupper som vill ha en dialog om vapenexport.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".