Utanför rättssalen på Tingsrätten i Karlstad
Foto: Jenny Tibblin/Sveriges Radio

Åklagaren yrkar på 16 års fängelse

Åklagare Cecilia Aronsson:" Det har varit ett uppsåtligt dödande från hans sida
1:43 min

Igår hölls rättegången mot den misstänkte 34-åringen för mordet på Rud den 31 augusti.

Igår hölls rättegången mot den 34-årige man som står åtalad för att ha knivmördat en 31-årig man på Rud i Karlstad, natten 31 augusti.

Det var starka känslor under dagens rättegång mot den mordåtalade 34- åringen. Offrets familj var märkbart tagna och grät stundtals. Vittnesskildringar med många minnesluckor på grund av fylla och även tårar i och med starka berättelser. Den mordåtalade satt mestadels och stirrade ner i bordet. Försvarsadvokaten uppger att den åtalade förnekar gärningen, att det inte funnits något uppsåt. Att det handlar om olyckliga omständigheter. Den åtalade berättar själv i förhör att han upplever stark ångest och att han tycker det hela är fruktansvärt men trots det vet han inte varför han gjorde det, det bara hände enligt honom själv.

Åklagaren yrkar på 16 års fängelse för mord och liknar mordet vid en avrättning i slutpläderingen. Mannen erkänner vållande till annans död och grov misshandel. Hans försvarsadvokat menar att det yrkade straffet på 16 år är alldeles för strängt och att det begångna brottet inte är så grovt som åklagaren hävdar.

Den åtalade kommer att fortsätta vara häktad tills domen meddelas den 12 december.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".