Kajsa Grytt. Foto: Eva Lindblad
1 av 2
Kajsa Grytt. Foto: Eva Lindblad
Love Antell, Ola Salo, Amanda Jenssen, Orup, Kajsa Grytt, Johan T Karlsson & Carola. Foto: Henrik Montgomery/TT
2 av 2
Love Antell, Ola Salo, Amanda Jenssen, Orup, Kajsa Grytt, Johan T Karlsson & Carola. Foto: Henrik Montgomery/TT

Kajsa Grytt ställer in vårturnén

Artisten Kajsa Grytt, som fått ny uppmärksamhet av publiken under tv-programmet "Så mycket bättre", är inte redo för turné.

Årets upplaga av det populära tv-programmet "Så mycket bättre" har musikern och artisten Kajsa Grytt medverkat, ihop med namn som Carola, Ola Salo och Familjen.

I programmet lär artisterna känna varandra, samtidigt som tv-tittarna får lära sig ett och annat om personen bakom musiken. 

Kajsa Grytts medverkan har lett till en hel del ny uppmärksamhet och återupptäckter från publikens sida, och liksom många andra medverkande före henne, valde Grytt att boka in en turné efter årsskiftet.

Men nu kommer beskedet: Det blir ingen vårturné. Kajsa Grytt förklarar att det bland annat har med näthat att göra. 

"Den uppskattning och värme som kommit direkt till mina forum har varit fantastiskt härlig. Men det har också varit väldigt negativ press, och mycket hat på nätet som jag har varit bra på att stänga av, men lusten och peppen att slå på stora trumman och ge mig ut på seger-turné försvann", skriver musikern på sin Facebooksida.

Våren ska Kajsa Grytt istället ägna åt att skriva ny musik. Publiken kan förvänta sig en turné vid senare tillfälle.

Kajsa Grytt skulle ha spelat på Scalateatern i Karlstad den 29 mars 2015.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".