Tommy Lindh. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio.
Polisens pressinformatör Tommy Lindh. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio.

Polisen grep misstänkta sexköpare i Karlstad

Tommy Lindh: Män har kontaktat dem för att köpa sexuella tjänster
1:29 min

Två män i 50-årsåldern i Karlstad är misstänkta för köp av sexuella tjänster. Det var under förra veckan som polisen noterade flera annonser på nätet där utländska kvinnor erbjöd sexuella tjänster mot betalning.

– Man spanar mot de här kvinnorna och de här rummen och vid ett väl avvägt tillfälle slår man till och avbryter det hela. Man delger männen misstanke om brott och gör klart stora delar av utredningen på plats, säger Tommy Lindh, pressinformatör på polisen i Värmland.

Tillslaget gjordes på två hotellrum på ett hotell i Karlstad och två män i 50-årsåldern delgavs misstanke om köp av sexuella tjänster. Fler personer kan komma att delges misstanke för brott enligt polisen.

Polisen startade spaningsarbetet dels för att kunna lagföra personer som köper sexuella tjänster, dels för att reda ut om det förekom någon grövre brottslighet som koppleri eller människohandel. Än så länge har man inte hittat något som tyder på det, men sexköp är ett stort problem i Värmland.

– Det är i större omfattning än jag tror att polisen har kunnat tänka sig. När man börjar titta på internet om sexuella tjänster som erbjuds till värmländska män är det i en oerhört stor omfattning, säger Tommy Lindh.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".