Lars Lerin. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
1 av 3
Lars Lerin när han läser in texten till sitt vinterprogram. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Lars Lerin. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
2 av 3
Kul hade han också. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Olof Wretling. Foto: Tomas Hedman, Sveriges Radio.
3 av 3
Olof Wretling vinterpratar på nyårsaftonen. Foto: Tomas Hedman, Sveriges Radio.

Två värmlänningar bland vintervärdarna

Idag har vintervärdarna i P1 presenterats och vi hittar två värmlänningar i startfältet. De två sista värdarna för den här säsongen blir skådespelaren Olof Wretling (31/12) och konstnären och författaren Lars Lerin (1/1)

Det är återigen lyssnarna själva som fått önska vilka som ska bli vintervärdar genom att rösta på tidigare års sommarpratare. Premiär för vinter i P1 blir det klockan ett på juldagen.

– Mitt program blir en mix av längtan och trängtan, åldersförändring och tonårsbesvär, botox, invandring, vulkanutbrott och kråkkärlek. Och så lär jag inte komma undan de brasilianska insekterna den här gången heller, säger Lars Lerin.

– På nyårsafton kommer jag prata om att misslyckas. Att snubbla på mållinjen. Att inte få till det lilla extra. När det knyter sig i det avgörande ögonblicket. Jag vill berätta om när belöningen av allt tungt slit uteblir och om tomheten som ett misslyckande lämnar efter sig. Hur orättvist det är när hårt arbete och långa förberedelse resulterar i just ingenting. Det är ensamt på botten och så vackert från toppen, säger Olof Wretling.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".