Inbrott Foto Jonas Ekströmer/TT
Inbrott i villaFoto Jonas Ekströmer/TT

Bostadsinbrotten fortsätter öka i Värmland

Tommy Lindh: "Vi har en stadig ökning"
1:30 min

Antalet bostadsinbrott i Värmland ökar för tredje året i rad. Till och med den första december i år har lite mer än 400 villa- och lägenhetsinbrott skett i länet.

– Det går väl lite upp och ner men vi har en stadig ökning när det gäller bostadsinbrott, säger polisens pressinformatör Tommy Lindh.

Redan under de elva första månadrena i år är antalet inbrott i värmländska villor och lägenheter fler än hela 2013. Detta trots den inbrottsvåg som svepte över länet under hösten 2013.

– Det ser inte bra ut. Det är många inbrott under hela året egentligen. Vi ser inte samma topp, inbrottsvåg, som vi hade förra året men det är ändå ganska mycket.

Statistik från BRÅ, Brottsförebyggande rådet, visar att flesta inbrott sker i samband med storhelger under vinterhalvåret. Det handlar framförallt om jul och nyår.

– Jag tycker man ska samarbeta inom ett bostadsområde. Hjälp varandra att hålla koll, det är det främsta knepet för att slippa påhälsning när man är bortrest, säger Tommy Lindh, Polisen i Värmland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".